SPN vertelt

/ / Berichten, Blog

Marco en Daphne vertellen

Eind 2017 gaf de weegschaal 115 en 108 kilo aan. We zagen er natuurlijk niet uit als twee slanke dennen, maar dit was shocking. Kleding zat al een tijdje niet meer als gegoten en er kwamen steeds meer lichamelijke kwaaltjes. De allerhoogste tijd om het roer om te gooien.

Er zijn vaker pogingen gedaan met diëten en sporten, maar na een tijdje werd er steeds vaker gesmokkeld, waardoor we weer terug bij af waren. Op deze weg doorgaan was geen optie meer, zo doorgaan zou betekenen dat de kwaaltjes serieuzere vormen zouden gaan aannemen…

Via via werden we gewezen op SPN. We spraken samen af het sporten weer een kans te geven en een kijkje te nemen bij SPN. De kleinschaligheid en persoonlijke benadering spraken ons erg aan. We zijn dan ook zo snel mogelijk begonnen.

Het sporten kreeg een vaste waarde in onze weekplanning en we begonnen het zelfs leuk te vinden. Naast uitgedaagd te worden tijdens de oefeningen is er ook plaats voor humor en persoonlijke aandacht. En niet te vergeten de overheerlijke koffie aan het eind 😉.

Begin 2018 hebben we ook ons eetpatroon aangepakt en langzamerhand zien we resultaten. Gewichtsverlies, soepeler gewrichten en kleding dat weer zonder veel kunst en vliegwerk aankan. Dat werkt motiverend.

We motiveren ook elkaar, we sporten elke zaterdag samen. We slaan geen sportdag over en hebben weer plezier in het sporten gekregen. Het werkt ook goed om open te zijn naar onze familie, vrienden en collega’s. We nemen de mensen mee in onze keuzes, uitdagingen en moeilijke momenten. Taart afslaan, geen alcohol meer drinken en een winkelwagen zonder chocola en chips waren tot drie maanden geleden ondenkbaar voor ons. Het niet meer afhankelijk zijn van deze middelen geeft energie. Energie die wij nu stoppen in meer bewegen en bewuster omgaan met wat we eten en drinken. SPN heeft ons hierbij enorm geholpen!

Groet Marco en Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.