SPN vertelt

Ruim een jaar geleden ben ik gestart met sporten bij Sport Plan Nederland. Na een tijdje niet gesport te hebben wilde ik graag weer aan mijn conditie werken, maar ook graag wat kilo`s afvallen. Helaas heb ik niet zo veel kunnen sporten als dat ik voor ogen had, een verbouwing en verhuizing kreeg prioriteit.

Afgelopen juni was ik er klaar mee. De weegschaal gaf een gewicht aan waar ik behoorlijk van baalde, broeken paste niet meer… Dit moest anders. Op dat moment kwam Sport Plan Nederland met het 10 weken plan om af te vallen. Informatie, tips en controle. Dit sprak mij erg aan.

Voor de start heb ik diverse vragenlijsten ingevuld; naar aanleiding hiervan is mijn maximale calorie inname berekend.  Wat je per dag eet, houd je in de app bij.

Tijdens de 10 weken krijg je met regelmaat filmpjes met verschillende thema`s. Thema`s welke je in laten zien wat belangrijk is bij afvallen, maar ook om het vol te houden. Ondertussen kun je vragen stellen en krijg je tips.

Voor mij voelde het niet als afvallen. Ik ben anders gaan eten waardoor ik mij juist fitter voel. Een streng dieet volgen doe je niet. Ik weet welke voedingsmiddelen goed voor mij zijn en pas dit toe.  Naast verandering van voeding sport ik twee keer per week; prettig om begeleiding dan even te spreken en te werken aan je conditie en spieropbouw.

Ondertussen is mijn 1e doel bereikt. Ik ben met het 10 wekenplan 10 kilo kwijt geraakt. Nu ik de slag te pakken heb wil ik  graag 5 kilo extra afvallen. Hiermee kom ik op een gezond BMI. Dit is mijn tweede doel. Dit doe ik met behulp van het vervolg programma. 12 weken lang verstuur ik wekelijks per mail mijn “hoofdpunten” welke ik geleerd heb bij het 10 weken plan (ingenomen calorieën, gewicht, kracht, energie en slaap). Ook geef ik mijn trainingsdagen door. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat het 10 weken plan exact op het juiste moment kwam. Toen ik startte was ik sceptisch; ik heb zelfs nog nieuwe kleding gekocht met de gedachte dat het me niet ging lukken. Ondertussen ben ik zeer blij met het resultaat. De kleding die ik kocht pas ik niet meer, van XL pas ik nu gewoon in maat M!

SPN PRO lid

Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jou?

SPN biedt altijd en overal begeleid sporten aan. Dit zorgt voor een juiste uitvoering bij elke oefening en voor ieder lid. SPN zal haar deuren openen voor leden die individueel willen sporten volgens de SPN-methode. Dit houdt in dat de sporter met een pro lidmaatschap tijdens de FIT! uren een persoonlijk schema krijgt die voor hem of haar gemaakt is aan de hand van zijn of haar vraag. Jij krijgt dus, als pro lid, een “persoonlijk intake gesprek” om goed van start te kunnen gaan.

Kan het nog persoonlijker? Ja dit kan!

Als pro lid zijnde heb je ook onbeperkt support door de SPN PRO lid community, kun je jouw metingen samen met de trainer bijhouden, houd jij je voeding bij in de SPN-voedingsapp en vergeet jij nooit een oefening door de 3D animator. Ook voeding is een belangrijk onderdeel van jouw leefstijl. Daarom krijg jij als SPN PRO lid maandelijks een leuke korting bij COOP Vledder.

Kortom, een leuk en uitdagend aanbod voor jou! Upgrade direct door te mailen naar info@sportplannederland.nl

SPN vertelt

Najaar 2016. Van de één op de andere dag, althans zo leek het toen, had ik een burn-out. In die periode was ik al opgelucht als het me was gelukt om boodschappen in huis te halen. Het betekende een flinke stap terug en vooral rustig, héél rustig aan doen. Ik was echt uitgeput.

Al meerdere keren had ik van SPN gehoord, zo vertelde een vriendin regelmatig enthousiast over de leuke sportlessen die ze daar volgde. Toen ik hoorde dat er in maart 2017 weer een hardloopprogramma van start ging, was ik meteen enthousiast en meldde ik mij aan. Sporten zou namelijk goed voor mij zijn, dus dit leek mij een mooie stap om weer in beweging te komen. De krachttrainingen waren toen nog bijzaak, maar omdat dit bij het 10 weken durende programma was inbegrepen ging ik daar toch maar heen.

Hardlopen deed ik eerder ook wel, echter waren het steeds korte periodes. Dan liep ik een aantal maanden enthousiast om vervolgens weer te stoppen. De trainingen bij SPN zijn een goede stok achter de deur om door te zetten. Omdat de trainingen goed zijn opgebouwd is het relatief makkelijk om je conditie rustig en op de juiste manier op te bouwen. Zelf loop ik naast de training meestal één keer per week een duurloop. In een periode van zo’n 14 maanden trainde ik van een heel slechte conditie naar het lopen van de halve marathon in Zwolle. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen. Heel gaaf om gedaan te hebben. En hierdoor weet ik nu: jullie kunnen dat ook als je zou willen! Ik moet wel bekennen dat ik het nu weer rustiger aan doe, het was best een intensieve periode. Doe mij nu maar gewoon een lekker mindful loopje door de natuur op neusademhaling.

De hardlooptraining is (net als de krachttraining overigens) geen week hetzelfde en geschikt voor ieder niveau. Er is veel afwisseling in leuke oefeningen, je leert technisch beter te lopen, het is super gezellig en we hebben veel lol. Ik zie de training meestal echt als een leuk uitje, vooral als we in de zomermaanden trainen in de bossen en op de heide in Havelte. Dat is echt op en top genieten! Regelmatig vertellen mensen mij dat ik sinds ik de training doe veel soepeler ben gaan lopen, ook niet verkeerd natuurlijk.

De krachttraining beviel zo goed dat ik deze ben blijven doen, meestal één of twee keer per week. Je sport in een groep, maar toch voor jezelf en er wordt niet op je gelet. Behalve de trainers dan die je flink motiveren en tips geven om de oefening goed uit te voeren. Het is kleinschalig en zo voelt het ook echt.
De sporten die ik momenteel wekelijks uitoefen zijn yoga, krachttraining en hardlopen. Voor mij echt een perfecte combinatie. Hierdoor voel ik mij fitter, gezonder en meer ontspannen. Voorheen plande ik sport altijd om het werk en alle andere bezigheden heen. Nu probeer ik het juist andersom te doen.

Mijn herstel heeft veel tijd nodig, de trainingen van SPN spelen hier een belangrijke rol bij. Hoe rot het ook gaat op een dag, ik probeer mezelf toch naar de training te slepen om mijn hoofd leeg te maken en vervolgens weer energieker naar huis te gaan. Wat voelt dat fijn zeg.
Ik zou dus zeggen: zorg goed voor jezelf en kom lekker in beweging! Ook of misschien zelfs wel juist wanneer je wat minder energie hebt en je even niet zo goed in je vel zit.

Groetjes,
Hedy

SPN SNOW FIT

WINTERSPORTERS OPGELET!

Met een goede voorbereiding op je wintersport verklein je de kans op blessures en kom je fitter de dag door waardoor je optimaal kunt genieten van jouw wintersport.

Tijden het SPN SNOW FIT programma sport jij samen met mede wintersporters, versterk jij jouw beenspieren, core en overige spieren en daarnaast verbeter jij ook nog eens jouw conditie. Ongeacht je niveau kan je aan de trainingen meedoen.

Sportplan Nederland verzorgt tweemaal het 12 weeks SPN SNOW FIT programma. Op dinsdag 11 december start het eerste programma en op dinsdag 8 januari het tweede programma.

Jij krijgt:

  • Op dinsdag 19.30u Snow fit training
  • Op donderdag 19.30u hardloop training
  • Toegang tot 1 WoW! training per week
  • €5 korting op een onderhoudsbeurt van jouw ski’s of snowboard bij Visscher Sport Steenwijk.

Daarnaast maak je ook nog eens kans op een week lang gratis huur ski’s mogelijk gemaakt door Visscher sport Steenwijk

Dit alles voor €10 per week met een looptijd van 12 weken*

Geef je op via info@sportplannederland.nl met de volgende gegevens:

  • Naam + achternaam
  • Geboortedatum
  • Telefoonnummer
  • Woonplaats + postcode
  • Rekeningnummer IBAN

 

*eenmalige incasso €120 euro

TOP