Hardloop training

/ / Berichten

Vorig jaar begon Sportplan Nederland met de hardlooptraining voor de Kolonieloop, 5 km. Ik wilde al een tijdje weer hardlopen, keek altijd vol verbazing naar mensen die lekker ontspannen hard kunnen lopen. Ik na 3 km uitgeput op de bank en geen zin meer had om weer te gaan.

Ik stuurde mijn vader een berichtje of hij mee wilde doen, zo gezegd zo gedaan.
De eerste training begon, we begonnen eerst met een stukje dribbelen om warm te worden. Daarna warming-up om vervolgens door te gaan met looptraining, de looptraining gaat puur om de juiste techniek van het lopen, om het lopen makkelijker te maken. Na de loopscholing begonnen we met het schema om de 5 km in de benen te krijgen. Dit begon met 4 keer 2 minuten hardlopen en zo bouwde zich dit op. Ik keek vol verwondering naar de 10 km lopers die in de pauzes lekker door dribbelden, ik dacht nog dit gaat mij nooit lukken hoe doen ze dit?

Na iets meer dan een half jaar ben ik ook een van die 10 km lopers die lekker door dribbelen tijdens de pauzes en tijdens het hardlopen de energie hebben om te kunnen versnellen gedurende 6 of 10 minuten, om daarna weer lekker te kunnen dribbelen.

Mijn vader en ik gaan de meeste hardloopwedstrijden in de omgeving bij langs, zo hebben we de Kolonieloop van 5 kilometer, 10 km in Oude Willem, de 4 mijl in Meppel en de Dwingelderveldloop van 7.5 km gelopen.

Nu zijn we aan het trainen voor de 7-heuvelen loop, 15 km. Ik had tot een half jaar nooit gedacht dat ik me hiervoor zou opgeven, 15 km is voor gekken dacht ik altijd. Nu behoor ik ook tot de gekken en is mijn doel verlegd naar de halve marathon, dit wil ik gewoon een keer doen. En ik weet zeker dat dit met de professionele en leuke begeleiding van Jenny en Wiebo mij gaat lukken.

De hardlooptraining is super opgebouwd, daarnaast doe je krachttraining om ook sterker te worden. En dit merk je, je merkt dat juist deze combinatie je sterk maakt. En het is niet alleen goed lichamelijk, ik merk dat ik er meer zelfvertrouwen van krijg. En me een stuk fitter voel en daarnaast maar liefst 8 kilo ben afgevallen!

Ook jij kan dit, wil jij lekker ontspannen leren hardlopen? Met een leuke laagdrempelige groep? Dan daag ik je uit om ook mee te komen doen! Al kom je een keer mee trainen om de sfeer te proeven, ik waarschuw je, je bent direct verkocht ;-).

Eind november is de 7-heuvelen loop, ik zal jullie zeker laten weten hoe dit is gegaan!

Tot de training!

1 Comment to “ Hardloop training”

  1. Lindy says :Beantwoorden

    Veel succes zondag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

TOP